BURSA / NİLÜFER - Uludağ Üniversitesi Anaokulu

eSafety Label Bronz Etiketi Almaya Hak Kazandık

OKUL KALİTE ETİKETİ BURSA WEBİNAR'INA KATILDIK

Mrt

OKULUMUZ AY, YILDIZ VE DÜNYA SINIFLARI, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE GEZİ DÜZENLEDİ.

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ RİTM ABİ İLE KEYİFLİ VE EĞİTİCİ BİR EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRDİ

Haz

Masallar, büyülü bir dünyanın kapılarını açan bir anahtardır. Masal dinleyerek büyüyen çocuklar, masallardan çıkardıkları derslerle gerçek hayattaki zorluklarla baş etme gücü bulurlar. Eğer bir çocuk düzenli bir şekilde masal dinliyor ya da okuyorsa dikkati, hafızası, dil becerisi, kelime dağarcığı gelişir. Masal stresle başa çıkma yollarından biridir. Masalın içindeki metaforlar kişinin yolunu aydınlatır, aklındaki sorulara yanıtlar bulmasına yardım eder.  En önemlisi de masallar hep mutlu sonla biterler, o yüzden umut vericidirler. Masalların sonunda kara bulutlar dağılır, en güzeli de herkes sonsuza kadar mutlu yaşar. Masalların şifası masal çemberinde gizlidir.  Minik dünyalarda farklı yolculuklar yapmak için  bu gizli çemberin içine girdiler.

Proje sonunda okulumuz da il ve ilçeeTwinning koordinatörlerine ve Eğitim fak. Öğretim üyesi  prof. Dr Şükrü ADA  proje hakkında bilgi verilerek projemizin yaygınlaştırılması yapıldı.

Haz

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ANAOKULU BÜTÜN SINIFLARI KATILIMI İLE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ. SINIF SINIF GEZİP BAYRAMLAŞARAK HEDİYELEŞTİLER..

Şbt

Bireyin hayattaki hedeflerinin farkında olup olmadığını, potansiyelinin farkında olup olmadığını, diğer bireylerle ilişkisinin kalitesini ifade eden refahı kucaklayan bir proje olacak. Refah ile hayatta karşılaşılan sorunlara daha dirençli yaklaşmak mümkündür. Herhangi bir sorun veya sıkıntı karşısında sakin düşünüp, üzülmeden karar verebilmek, sorunu çözebilmek ve sonuçta refah düzeyinde farkındalık yaratabilmek amacıyla kurduğumuz projemiz ocak ayı itibariyle  okulumuz dünya sınıfında Gürünay YILMAZ  tarafından uygulanmaya başlamıştır.

Projemizde 12 ülke 35 öğretmen tarafından yürütülmektedir.

Şbt

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bursa'da eğitime yön verecek politikaları belirlemek ve Bursa'nın eğitim alanındaki yerel gücünü, fırsatlarını ve potansiyelini ortaya koymak üzere düzenlenen çalıştay kapsamında "Bursa Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Çalıştayı", Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral, Bakanlık temsilcileri, proje uzmanları, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla 9 Şubat Cuma Günü Merinos AKKM'de gerçekleştirildi.Okulumuz Öğretmenlerinden Deniz Saka bu çalıştaya katılarak Uludağ Üniversitesi Anaokulu'nu temsil ederek elde ettiği bilgileri okulumuz öğretmenleri ile paylaştı.

Haz

Gürünay YILMAZ ve Hafsa YILDIZ Tarafından dünya ve yıldız sınıflarında uygulanan

Balancing Nature: Small Steps for Big ChangesDoğanın Dengesi: Küçük Adımlarla Büyük Değişimler  projesi

Romanya- Türkiye  ortaklığıyla…İki ülke 10 Ortak öğretmen ve öğrenciler küçük adımlar atarak büyük değişimlerin bir parçası olmak için  Farklı etkinlikler yaparak  Doğanın dengesini korumak için sorumluluk aldılar. Doğadan öğreneceğimiz çok şey vardı. Küçük küçük adımlarla  geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşamı da konu alarak etkinliklerini severek ve eğlenerek yaptılar.

AY VE GÖKYÜZÜ SINIFLARINDA E TWİNNİNG PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

DÜNYA VE YILDIZ SINIFLARINDA E TWİNNİNG PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANDI